Știri


Sărbătoarea Zacuştii este un eveniment gastronomic dedicat tuturor celor care iubesc zacusca, familiilor și prietenilor acestora. Prin Sărbătoarea Zacuştii ne propunem încurajarea unui stil de viaţă echilibrat şi sănătos, a sentimentului de apartenență, socializarea, promovarea satului Cloaşterf și a valorilor comunității, oferind acesteia un mod minunat de petrecere a timpului liber, într-o manieră plina de bucurie alături de familie și prieteni. Ne dorim să transformăm acest eveniment aflat la prima ediţie într-o tradiţie anuală a organizatorilor şi a satului Cloaşterf în jurul căreia să consolidăm comunitatea locală.

Mai mult...

Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Centrul de Voluntariat Saschiz Este alegerea ta cum foloseşti o parte din banii reţinuţi de stat ca impozit pe venit, şi poţi alege să susţii un ONG local a cărui scop principal dezvoltarea comunităţii.

Mai mult...

În perioada ianuarie - februarie 2021 am desfăşurat un studiu în rândul saschizenilor pentru a afla opiniile şi nevoile prezente în comunitate. Astfel, am adunat informaţii despre subiectele şi activităţile pe care localnicii le consideră importante, cu scopul dezvoltării în viitor a unor programe relevante pentru copii, tinerii şi adulţii din Saschiz. Acest studiu a fost creat din iniţiativa lui Lukáš Michálek, voluntarul nostru din Cehia, parte a echipei proiectului SOLID - Solidari pentru Saschiz.

Mai mult...

Zeci de cadouri au fost oferite, în perioada Crăciunului, familiilor nevoiaşe din comuna Saschiz. În luna decembrie 2020, am devenit "ajutoarele Moşului" cu ocazia campaniei de strângere de cadouri "ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi" organizat la Sighişoara.

Mai mult...