Proiecte trecute


Toate Proiectele

Acest proiect se desfăşoară în perioada august 2020 - iulie 2021, fiind creat şi implementat de către o echipă de cinci tineri din Saschiz. Principalul obiectiv al proiectului este readucerea în prim plan a unei părți importante din istoria locală prin reamintirea vechilor denumiri săsești ale străzilor acestui sat. Demersul implică crearea și amplasarea de plăcuțe din lemn, cu denumirile vechi săsești, pe minimum 25 de străzi ale localității și promovarea legendelor acestora prin diferitele tururi de vizitare pe care cei cinci tineri din echipă le vor organiza pentru localnici și turiști, în viitor.

Mai mult...

SOLID II

octombrie 2020- martie 2021

SOLID - Solidari pentru Saschiz, faza a II-a, a fost organizat între octombrie 2020 şi martie 2021 în parteneriat cu Asociatia AUM şi Vecinătatea Femeilor din Saschiz. Scopul acestui proiect a fost de a crea proiecte de solidaritate pentru comunitatea locală care să contribuie la consolidarea generaţiei tinere din Saschiz. Echipa a fost formată din 6 voluntari ai Corpului European de Solidaritate, 5 dintre ei fiind din străinătate iar unui fiind chiar un localnic al Saschizului.

Mai mult...

SOLID - Solidari pentru Saschiz I şi II

octombrie 2019 - martie 2021

Este un proiect realizat prin intermediul programului Corpului European de Solidaritate (CES) și implementat de către șapte voluntari naționali și internaționali, în Saschiz, în perioada octombrie 2019 - martie 2021. Acest proiect s-a desfăşurat în două faze. Principalul obiectiv al proiectului a fost crearea și capacitarea unei echipe de tineri activi din Saschiz și pregătirea acesteia în vederea implementării viitoarelor proiecte de solidaritate, dedicate în totalitate dezvoltării comunității locale.

Mai mult...