Proiecte


Ce sunt proiectele noastre?


Proiectele de solidaritate pe care le scriem şi le implementăm au scopul de a contribui la dezvoltarea comunităţii locale. Ne dorim să adresăm anumite nevoi pe care le au copiii, tinerii şi adulţii din comuna Saschiz prin diverse activităţi, programe de educaţie non-formală, ateliere pentru dobândirea unor abilităţi, evenimente culturale şi activităţi ce susţin dezvoltarea eco-turismului din zonă. Promovăm solidaritatea între oameni şi voluntariatul ca metodă de implicare atât în dezvoltarea personală şi profesională a oamenilor cât şi în soluţionarea anumitor probleme întâlnite în comunitate. Aceste proiecte sunt aprobate şi finanţate prin programul Corpul European de Solidaritate al Comisiei Europene.

REST - Reţea Eco-Socială de Turism

1 mai - 31 octombrie 2021

Un nou proiect va fi implementat în curând la Cloaşterf. Acesta se numeşte "REST - Rețea eco-socială de turism", se va desfăşura între 1 mai şi 31 octombrie 2021, şi va fi organizat cu ajutorul unei echipe formată din 3 voluntari internaţionali (din ţări ale Uniunii Europene) şi un voluntar român. Proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate.


Vezi Toate Proiectele Prezente

Acest proiect se desfăşoară în perioada august 2020 - iulie 2021, fiind creat şi implementat de către o echipă de cinci tineri din Saschiz. Principalul obiectiv al proiectului este readucerea în prim plan a unei părți importante din istoria locală prin reamintirea vechilor denumiri săsești ale străzilor acestui sat. Demersul implică crearea și amplasarea de plăcuțe din lemn, cu denumirile vechi săsești, pe minimum 25 de străzi ale localității și promovarea legendelor acestora prin diferitele tururi de vizitare pe care cei cinci tineri din echipă le vor organiza pentru localnici și turiști, în viitor.


SOLID II

octombrie 2020- martie 2021

SOLID - Solidari pentru Saschiz, faza a II-a, a fost organizat între octombrie 2020 şi martie 2021 în parteneriat cu Asociatia AUM şi Vecinătatea Femeilor din Saschiz. Scopul acestui proiect a fost de a crea proiecte de solidaritate pentru comunitatea locală care să contribuie la consolidarea generaţiei tinere din Saschiz. Echipa a fost formată din 6 voluntari ai Corpului European de Solidaritate, 5 dintre ei fiind din străinătate iar unui fiind chiar un localnic al Saschizului.


SOLID - Solidari pentru Saschiz I şi II

octombrie 2019 - martie 2021

Este un proiect realizat prin intermediul programului Corpului European de Solidaritate (CES) și implementat de către șapte voluntari naționali și internaționali, în Saschiz, în perioada octombrie 2019 - martie 2021. Acest proiect s-a desfăşurat în două faze. Principalul obiectiv al proiectului a fost crearea și capacitarea unei echipe de tineri activi din Saschiz și pregătirea acesteia în vederea implementării viitoarelor proiecte de solidaritate, dedicate în totalitate dezvoltării comunității locale.


Vezi Toate Proiectele Trecute