Transylvania Green Hills - Rezultate

04.10.2022
Știri

Proiectul 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐲𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐇𝐢𝐥𝐥𝐬 s-a derulat între 21.08.2021 și 20.08.2022. Mai jos vom detalia cronologic procesul și rezultatele acestuia.

🟢 august – septembrie 2021 - Sesiuni introductive ale programului Corpul European de Solidaritate și stabilirea planului de activitățiȚ
🟢 octombrie 2021 – Sesiuni de coaching pentru echipa de proiect privind managementul proiectului și detalierea planului de activități
🟢 noiembrie 2021 - Au avut loc întâlniri cu persoanele cheie din Primăriile din Saschiz si Sighișoara pentru a prezenta ideea proiectului și a obține informații despre procedurile ce trebuiesc urmate pentru a primi aprobările oficiale.
🟢 decembrie 2021 – Identificarea potecilor înregistrate ca trasee de drumeție și solicitarea de feedback din partea persoanelor resursă cu experiență în acest domeniu din cadrul Fundației Adept Transilvania și Colinele Transilvaniei. Realizarea unei liste detaliate a materialelor și resurselor care vor fi utilizate pe parcursul proiectului.
🟢 ianuarie 2022 – Crearea identității vizuale ale proiectului și crearea planului de promovare. Concretizarea acțiunilor viitoare.
🟢 februarie 2022 - Alegerea celor 4 poteci: 2 în comuna Saschiz și 2 în Sighișoara și analiza diverselor posibilități despre cum acestea vor putea fi înregistrate cât mai eficient și cât mai în acord cu natura și cu regulile de protejare a mediului.
🟢 martie - aprilie 2022 – Promovare online și crearea materialelor de vizibilitate.
🟢 mai 2022 – Participarea la Sarbatoarea Rabarbarului pentru a promova proiectul. Au fost împărțite materiale de vizibilitate și vizitatorii au fost încurajați să ni se alature în viitoarele activități.
🟢 iunie 2022 - Înreistrarea celor 4 poteci ca trasee de drumeție cu ajutorul unor aplicașii dedicate. Vizite in teren. Curățarea, amenajarea și marcarea potecilor respectând normele de protecție a mediului.
🟢 iulie 2022 – Prelucrarea informațiilor digitale, crearea hărților în format GPX pentru ca acestea să poată fi folosite de oricine va dori sa faca o drumeție pe potecile vizate. Crearea afișelor de promovare, a hărților, a paginii web a proiectului. Inaugurarea potecilor.
🟢 august 2022 – Organizarea între 16 - 19 august 2022 a Tabarei de Vară pentru copii de la Saschiz cu ateliere zilnice despre protecția mediului.

Pentru viitor, ca element de continuare și sustenabilitate a proiectului pe care l-am demarat, ne propunem să lansăm o campanie care se va numi #VoluntarLaMineiÎnSat și să creăm o echipă de voluntari locali care să întrețină aceste poteci de drumeție. 🥁😁 Mai multe detalii în curând!

De asemenea, avem în vederea introducerea acestor poteci în materialele și circuitele turistice promovate de către partenerii noștri de la Colinene Transilvaniei. Cele două poteci de la Saschiz vor fi folosite în viitor ca alternativă pentru orele de sport și/sau biologie, geografie.

#protejeazămediul #conexiunecunatura #ecoturism #TransylvaniaGREENhills2022 #ColineleTransilvaniei

Solidaritate. Colaborare. Dezvoltare.
#CEVOSaschiz #voluntariat #solidaritate #dezvoltare #comunitate #proiectedesolidaritate #sighisoara #CorpulEuropeanDeSolidaritate #EuropeanSolidarityCorps #protectnature #natura #transilvania #GreenHills