LIFE is our Hobby - Rezultate

03.10.2022
Știri

Proiectul 𝐋𝐈𝐅𝐄 𝐢𝐬 𝐨𝐮𝐫 𝐇𝐎𝐁𝐁𝐘 s-a derulat între 18.08.2021 și 17.08.2022. Mai jos vom detalia cronologic procesul și rezultatele acestuia.

🟡 august – septembrie 2021 – Sesiuni introductive ale programului Corpul European de Solidaritate și stabilirea unui plan general de activități pentru urmatoarele luni. A fost deasemenea identificat și evaluat împreună cu Primăria comunei Saschiz spațiul care urma să fie destinat activităților acestui proiect numit LIFE Center Saschiz. Varianta alternativă agreată în cazul în care acest spațiu nu va fi finalizat în timp util este un alt spațiu din satul Cloașterf aparținând comunei Saschiz.
🟡 octombrie 2021 - Sesiuni de coaching pentru echipa de tineri privind managementul proiectului și acțini de lobby la Primăria Saschiz pentru punerea la dispoziție a spațiului dedicat LIFE Center.
🟡 noiembrie - decembrie 2021 – Deciderea activităților concrete a membrilor echipei
🟡 ianuarie 2022 – Crearea identității vizuale ale proiectului și a planului de promovare
🟡 februarie 2022 – Reconsolidarea echipei și realizarea planului de implementare
🟡 martie - aprilie 2022 – Promovare online, crearea materialelor de vizibilitate, ateliere de hobby în școala din Saschiz pentru un număr de aproximativ 200 de copii.
🟡 mai 2022 - Prezentarea proiectului în cadrul unei sărbători locale (Sărbătoarea Rabarbărului). Au fost împărțite materiale de vizibilitate și vizitatorii au fost încurajați în a ni se alătura în viitoarele activități.
🟡 iunie 2022 - Continuarea atelierelor de hobby în școala din Saschiz. Organizarea de cursuri de prim ajutor pentru copii și adulți în Saschiz și Cloașterf având în total un număr de aproximativ 100 de beneficiari.
🟡 iulie 2022 - Tabăra de Vară pentru copii în Cloașterf în perioada 11 - 15 iulie pentru toți cei 20 de copii din sat deschizând oficial spațiul de activități dedicat hobby-urilor în Căminul Cultural din Cloașterf Saschiz LIFE Center, spațiu care va fi multiplicat și în localitatea Saschiz începând cu anul viitor, imediat ce primăria Saschiz va finaliza lucrările de consolidare ale clădirii.
🟡 august 2022 - Atelierele non-formale de hobby în Cloașterf și organizarea unui prim eveniment de întâlnire alături de copiii din cele două localități Saschiz și Cloașterf, cu două zile de camping cu activități și jocuri non-formale.

În urma evaluării succesului acestui proiect și a feedback-ului primit din partea comunității, vom planifica activitati de sustenabilitate a spațiului LIFE Center Saschiz și a următoarelor activități ale Centrului de Voluntariat Saschiz în vederea utilizării acestor resurse create.
Pentru viitor ne propunem să lansăm o campanie numită #LifeIsMyHobby și să creăm o echipă de voluntari locali și internaționali care să întrețină acest spațiu dedicat educației non-formale și dezvoltării personale pentru diferite vârste.

Avem în vedere o activitate de tipul afterschool pentru copii deoarece s-a identificat această nevoie în comunitate, mulți dintre copiii comunei Saschiz având probleme de citire, scriere și calcule matematice de bază. Mai multe detalii în cuârnd! 🥁😁

Solidaritate. Colaborare. Dezvoltare.
#CursuriDePrimAjutor #AteliereHobby #educațienonformală
#CEVOSaschiz #voluntariat #solidaritate #comunitate #proiectedesolidaritate #saschizvillage #CorpulEuropeanDeSolidaritate #EuropeanSolidarityCorps #saschiz #LIFEisourHOBBY2022 #workshops